Wednesday, July 7, 2021

Saya sudah divaksinasi

Semalam aku baru dapat suntikan vaksin dos pertama sinovac di Bangi Avenue Convention Centre. Alhamdulillah setelah 24 jam berlalu, semuanya ok. Tiada rasa demam, pening kepala dan muntah. 

Pada asalnya aku taklah mengharap nak dapat tarikh temujanji vaksin dalam masa terdekat sebab aku tahu ramai lagi kawan aku yang dah daftar lebih awal daripada aku tapi tak dapat lagi tarikh temujanji. Bila aku periksa MySejahtera, eh terus dapat tarikh temujanji vaksin. Sebelum ini aku dah cuba untuk dapatkan vaksin yang ditawarkan tapi tak berjaya. Jadi aku pasrah, belum ada rezeki lagi. 

Bila aku sampai pusat vaksin, semuanya berjalan dengan lancar. Tak sampai 1 jam, dah selesai semuanya. Aku siap bawa bekalan makanan dan minuman, manalah tahu akan mengambil masa yang lama. Memang aku ni dasar kuat makan, kan? 

Petugas-petugas yang ada sangat membantu dan peramah dari aku mula-mula masuk sampailah selesai proses vaksin. Terharu aku dibuatnya. 

Bukti aku dah vaksin. 

Ada lagi yang belum dapat tarikh temujanji vaksin? Sabarlah, 1 hari akan dapat juga. Aku tak kisah nak dapat vaksin apa. Yang penting dah dapat. Betul tak? 

Harap sangat bila dah dapat vaksin, jumlah kes positif covid 19 akan menurun. Tak sanggup aku tengok laporan semakin meningkat setiap hari. 

Yang penting, kita jaga kita! 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails