Wednesday, August 19, 2015

Pergi atau tidak?

Pada hujung bulan ini aku ada trip ke Bangkok. Sejak ada kes bom meletup melanda di Bangkok baru-baru ini, buat aku rasa serba salah dan gelisah. Nak lepaskan terasa sayang pula. Apa taknya, tiket penerbangan dan urusan hotel dah siap belaka.

Bila fikir balik, keselamatan pun penting juga. Dengar berita pasal bom di Bangkok, ramai juga yang terkorban termasuklah warga Malaysia.

Kalau korang diberi pilihan, nak terus pergi ke Bangkok atau tidak? Apa-apa pun, harap semuanya selamat dan doakan yang terbaik. 

p/s: hajat hati nak ke bangkok. 

6 comments:

  1. MAZU!!!! ada kwn JM ke bangkok end of this month also...dia pun berbolak balik...kalau nk pergi tu boleh..cuma tawakkal kepada Allah supaya x de lagi yg kes MENGEBOM tu...tapi itulah..Bangkok dan BOM berpisah tiada...bg JM...doa kepada Allah supaya perjalanan selamat...itu je jalan terbaik kerana Allah lebih mengetahui

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikutkan hati, memang nak pergi. tak apa..kita tunggu dulu beberapa hari. kalau tak ada apa yang berubah, terpaksalah batal.

      Delete
  2. Replies
    1. cepatlah tulis sikit2 entri Bangkok tu....hiks...diri sendiri pun malas...adus!

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails