Thursday, October 4, 2018

Koleksi gambar kad pengenalan


Sempena Sambutan Hari Pendaftaran Negara 2018, Bahagian Kad Pengenalan ada menjual gambar kad pengenalan. Harga untuk mendapatkan gambar kad pengenalan berharga RM50. 

Kepada yang ingin melihat dan menyimpan koleksi gambar kad pengenalan boleh ambil peluang ini. Boleh juga ambilkan untuk orang lain tapi hendaklah mempunyai tali persaudaraan keluarga seperti adik beradik, suami, isteri, emak, ayah, datuk dan nenek. 

Inilah hasil gambar kad pengenalan dari umur 12 tahun sampai sekarang. Bila tengok balik gambar lama, alahai selekehnya. Aku rasa muka tak banyak berubah, yang berubah adalah saiz muka yang makin lebar. Hahaha! 

Aku ada juga ambil gambar kad pengenalan arwah mak. Bila tengok balik, rindu rasanya. 

p/s: masih ingat lagi nombor kad pengenalan lama. 

17 comments:

  1. Eh rasa nak ambik juga arr kat jpn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku baru tahu jpn buat event ni oada 3 & 4 oktober. Next event tak pasti bila.

      Delete
  2. Replies
    1. Salam jumaat kak nieda. Moga kita mendapat keberkatan pada hari yang mulia ini.

      Delete
  3. wah..boleh tengok wajah dr kecil sampai dewasa.
    kenangan tu

    ReplyDelete
  4. terbaek.. x sempat simpan gambar ic lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu la ke jpn minta tolong print gambar ic.

      Delete
  5. Boleh tenguk gambar mula2 buat IC dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar yg kanan sekali tu masa umur 12tahun.

      Delete
    2. Silap.. Kiri dgn kanan tak tau nak beza. Actually yg kiri tu umur 12 tahun.

      Delete
  6. bestnya.. leh buat kenang-kenangan ni
    boleh tgk muka dr kanak-kank smp sekarang

    ReplyDelete
  7. bestnya.. leh buat kenang-kenangan ni
    boleh tgk muka dr kanak-kank smp sekarang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best. Boleh tgk perubahan muka dr dulu sampai sekarang. Ini je bukti yg ada buat kenangan.

      Delete
  8. Replies
    1. Terima kasih. Rasanya sekarang lagi comel dan bulat.

      Delete
  9. Still nampak muda jelita tak di mamah usia 😬

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails