Sunday, December 5, 2010

Jangan nak sibuk-sibuk ya

Cerita pasal Junaidah Ali Bashah atau Jun, kita orang makin tak puas hati dengan dia. Perangai dia semakin menjadi konon nak tunjuk hebat depan boss. Baru join beberapa bulan dah tunjuk gila kuasa. Hello..sedarlah sikit, awak tu cuma staff kontrak ya. Kau belum tahu lagi sama ada akan stay atau tak kat opis. 

Baru-baru ini, aku dapat emel daripada Jun suruh aku dapatkan daripada industri. Aku bukan tak nak tolong (memang aku tak nak tolong kau!) cuma kerja ini kau yang mula..so teruskanlah. So, aku beritahu kat Jun, "kalau ramai yang minta, takut pula dia orang keliru apasal ramai sangat minta maklumat daripada opis." Lagipun, cara Jun beritahu aku seolah-olah dia memberi arahan, "kau kena buat ok" dan bukannya meminta pertolongan. 

Aku tak kisahlah nak tolong dia tapi seelok-eloknya kenalah sesuai dengan keadaan dan situasi. Contohnya, kalau dia sibuk sangat dan memerlukan pertolongan aku, aku akan cuba tolong. Nak minta tolong kena berbudi bahasa. Oh..ini tidak. Suka hati sahaja beri arahan kat aku. Silaplah beb aku nak tolong kau! Hahaha...


Cukuplah kau buat muka ala-ala comel yang kononnya nak buat kita orang nak baik-baik dengan kau. Enough ok! Nak je aku lempang muka kau tu. Ditambah pula dengan perangai Jun yang sangat menjengkelkan bila suka sangat nak menyampuk cakap orang lain. "Ada aku tanya kat kau? Jangan cuba-cuba nak menyampuk ya." Sibuk nak tahu pasal orang lain. Geram tau! 


Sekarang ini, aku dan kawan-kawan aku cuba tidak membuat sebarang contact dengan Jun. Lantaklah apa kau nak buat tapi jangan buat hal ok. 

p/s: shuuuhhh...pergi duduk jauh-jauh. 

2 comments:

  1. aku bengang ngan org mcm nieh..x respek org seh! pheww!

    ReplyDelete
  2. susah nak cakap kalau tak reti bahasa ni.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails