Thursday, December 3, 2015

Airbnb

Untuk trip akan datang, aku bercadang nak pakai perkhidmatan Airbnb. Tengok harga dan perkhidmatan ditawarkan adalah lebih murah berbanding kalau kita menginap di hotel. Aku belum pernah pakai perkhidmatan Airbnb. Ada sesiapa pernah pakai perkhidmatan Airbnb? Kalau ada, mungkin boleh kongsi bersama-sama dengan aku pasal pengalaman korang. 

Apa yang dapat aku simpulkan di sini, kita akan tinggal bersama-sama dengan tuan rumah dan pada masa yang sama boleh menggunakan peralatan yang ada seperti mesin basuh, dapur dan sebagainya. Tak lupa juga segala arahan dan peraturan yang ditetapkan oleh tuan rumah kena ikut sepanjang kita menetap di rumah mereka. 

Kalau nak tahu lebih lanjut berkenaan Airbnb, boleh rujuk website mereka dengan klik di sini. Lebih kurang 190 buah negara terlibat dalam perkhidmatan ini. Jadi tak salah kalau nak cuba. 

p/s: alternatif lain untuk menginap. 









14 comments:

  1. menarik...boleh mengenal budaya dan adat resam dengan lebih dekat lagi.
    yg penting boleh berjimat ..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je nak cuba nanti
      Nak tukar selera
      Bab jimat mmg x dinafikan
      Sgt penting kalau nak ke mana-mana

      Delete
  2. MAz!!! JM pernah masuk website AirBNB ni...cari punya cari cam ntah....cam x menarik pastu harga pun mahallmayve JM cari area Seoul...mgkin lokasi lain lebih murah..x pernah try so x de experience nak share

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu pasal nak cuba airbnb
      Kalau jadi, boleh kongsi pengalaman nanti

      Delete
  3. psst : nak ke mana tu...hehehhe...saje menyibok kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak ke perth. JM dah ke sana kan?

      Delete
    2. ha'a..dah...klau ke sana better booking apartment di Airbnb tu lebih jimat

      Delete
    3. itulah pasal tengah fikir ni
      nak amik Airbnb ke tak

      Delete
    4. huhuhu nak cakap nak ekot pun tengok wallet sendu da =P

      Delete
    5. simpan sikit-sikit dulu
      lama-lama jadi banyak

      Delete
  4. Mazuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Mazuuuuuuuuuu... Ehhhhh! Mana tuannnnn tanahhhhh nihhhh? He He He... SS dah dpt gift... Thank youuuuuuuuuuuuuu!!! Muahhhhhhhhhhh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan tanah ada ni
      dah dapat eh?
      you're most welcome dear SS

      Delete
  5. woaaaa nak ber Airbnb jugak.. jom Kak Maz =D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails