Saturday, April 21, 2012

Maklumat mengenai Pulau Langkawi

Balik dari Pulau Langkawi, ada beberapa maklumat aku ingin kongsi bersama-sama:

  • Dataran Lang yang sohor dengan patung burung helang yang besar tu dalam proses pembinaan. Dijangkakan siap pada bulan Julai 2012. Tak dapat nak buat posing ala-ala  titanic. Hehehe..
Mercu tanda di Pulau Langkawi.

  • Kalau nak beli barang-barang gamat dengan harga murah, sila beli di gerai di luar Makam Mahsuri. 
  • Jangan lupa beli kuih karas. Kuih karas selalunya banyak dijual di Kedah dan Perlis. Sedap kalau makan dengan air teh panas. 
Inilah rupanya kuih karas. 

  • Jangan risau untuk ambil gambar kenangan di Cable Car. Ada jurugambar sedia menanti untuk ambil gambar. Cuma sediakan wang RM35 untuk sekeping gambar yang diletakkan bersama-sama dengan album. Memang cantik untuk dijadikan tanda kenangan di Pulau Langkawi. (aku tak ambil pun, bajet tak cukup)
Awek jurugambar siap sedia untuk ambil gambar dalam cable car.

Aku rasa itu sahaja maklumat yang boleh aku kongsi setakat ini. Kalau ada tambahan maklumat, nanti aku update. Apa lagi, mari jalan-jalan ke Pulau Langkawi. Tak rugi beb!

p/s: sesiapa nak itinerary di Pulau Langkawi, boleh minta kat aku. 

32 comments:

  1. Salam, blh ke emelkn itenarary tu ke sar_jan117@yahoo.com. Tqvm

    ReplyDelete
  2. saya dah emel itinerary langkawi. sila check emel ya. :)

    ReplyDelete
  3. Salam, saya nak jugak. Pls email ke ijamraul@yahoo.com. Thanks so much

    ReplyDelete
  4. salam.. leh emailkan kat saya(su_mdzin@yahoo.com) gak tak? if possible ada suggestion tak hotel/penginapan/homestay yg ok utk family (2 adults + 4 anak umur 3-9tahun).. tima kasih..

    ReplyDelete
  5. sy pun nak juge... nk pg langkawi x lama lg... tolong emel kan ke:
    intannorhaidahussain@gmail.com

    tqvm......

    ReplyDelete
  6. saya pun nak iternary juga... email kat sy ye.. wan_nadia79@yahoo.co.uk TQ :)

    ReplyDelete
  7. salam.blh ke emelkn itinerary langkawi..sya nk gi langkawi akhir bln 12 ni..ni email sya amirahadilah@yahoo.com.thnks..

    ReplyDelete
  8. hi... sya akan ke langkawi for the 1st time pd 14-17/12/12.. tlg share info/ advise/sugges/itinerary utk yg 1st time jalan2 kat langkawi. tq so much. emel kat flowermy@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. salam..
    sis, emailkan juga itinerary langkawi kat sy..tq :)

    shazeera@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Salam sis, saya 1st time nak ke langkawi bln 1 thn depan (2013) bole email itinerary tu jugak ke saya?? white_black_wb@yahoo.com...tq

    ReplyDelete
  11. nak mintak emelkan jugak ye, sy akan ke langkawi 1st taim masa cuti thaipusam nanti.. tengkiuk sis.
    myluv17@gmail.com

    -lutfi

    ReplyDelete
  12. Salam..blh bagi asay itenarary tu ..saya nak kesana bulan depan ni...
    norasmah_mahadzir@yahoo.com
    Terima kasih ya...

    ReplyDelete
  13. salam..boleh email itinerary langkawi ke asiahazhar@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Salam,kami plan nak ke langkawi bersama family, dalam 6org dewasa, 2 kanak2...boleh emel kpd saya itinerary langkawi. kalau ada suggestion hotel untuk menginap juga... hanisharun1456@gmail.com
    Terima kasih ya..

    ReplyDelete
  15. salam. hihhi. curious nk tahu itenarary tu. bleyh awk emelkan kt sy jgk? syarifahnurakmal@yahoo.com

    tengkiuuu:)

    ReplyDelete
  16. salam

    plan ke langkawi chinese new year ni, bleh emelkan itinery langkawi tu ke usyaz183@gmail.com, tq :)

    ReplyDelete
  17. Salam

    Saya plan nak ke langkawi April ni. Boleh tak kalau puan emailkan pada saya kalau dari Rumah Peranginan Persekutuan Pulau Langkawi, dari situ, ape tempat2 yg ptt sy lawat dlu. Kalau boleh sy xnak buang masa cari jalan. senang klu sekali pergi lawat dlu tempat2 yg berdekatan xdelah buang masa perjalanan. shazila@spa.gov.my

    terima kasih.

    ReplyDelete
  18. salam cik mazuriah, sy berminat utk itinerary d langkawi.sudi share ke email sy, ysl_1512@yahoo.com.
    insyallah, sy akan pergi pd ptghn bln 2 ni utk 4hari 3mlm. t.kasih

    ReplyDelete
  19. Salam. leh email jugak kat sy. sy nk terbang 17hb ni. Pg 2org je. hehe. tq

    ReplyDelete
  20. lupe. my email norizanmohdnasir@gmail.com.

    ReplyDelete
  21. Salam blh emailkn itinary kat langkawi di dilatrading@yaho.com
    Time kasih ye

    ReplyDelete
  22. boleh send itenary tu pada saya juga? terima kasih banyak2 :)

    deelira1102@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. tlg emailkan saya itinery lgkawi..tqvm

    email : ziela@wazlina.com

    ReplyDelete
  24. Bole bg itinerary langkawi.email zuraida@gmail.com

    ReplyDelete
  25. wah seronoknya..
    ke sana 28 april nih..excited!!

    salam perkenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeah! jangan lupa beli ole-ole di langkawi. :)

      Delete
  26. salam, boleh emailkan itenary ke email saya? azellica@yahoo.com
    saya bercadang nak pegi tahun depan (2014).. thanks!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah hantar tadi. sila check emel ya. selamat bercuti!

      Delete
  27. salam..boleh hantarkan itenary ke email sy? nurmazni86@yahoo.com..sy nak pergi 19 may 2014 nnt selama 4 hari..hehe

    ReplyDelete
  28. salam cik mazuriah, nie kali pertama sy & keluarga ke langkawi. blh hantarkan itinerary d langkawi ke email sy, rbs2406@yahoo.com.sg. Insyallah, kami akan kesana pd bln apr/may nanti. t.kasih

    ReplyDelete
  29. Salam cik Mazuriah....saya belum pernah ke langkawi. saya plan nak pergi sana cuti sekolah september 2015. So bole bagi itinerary untuk 3H2M untuk dua org. saya nak stay pekan kuah. bole suggest hotel/ motel yang sesuai....bugdet traveller. ini email saya: keyboard_berdansa@yahoo.co.uk . sekian terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah emel. boleh check your emel ya.
      have fun at Langkawi!

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails