Monday, May 6, 2013

PRU 13

Aku sudah menjalankan tanggungjawab untuk mengundi di Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Bangi semalam. Ramai betul yang beratur di saluran 4 dan aku beratur mahu lebih 1 jam rasanya sampai naik lenguh lutut aku dibuatnya. 

Tengok tu, panjangnya barisan aku. 

Bila tiba masa aku nak memangkah borang undi, datang pula calon DUN Bangi melawat suasana mengundi. Tak sempat nak tegur sebab sekejap sangat. 

Inilah bukti aku dah mengundi. (tembamnya jari aku)

Malam tu aku tunggu juga keputusan pilihanraya kawasan aku tapi lama sangat. Malas nak tunggu, aku pun naik tidur. Pagi ini aku check keputusan pilihanraya dan ini hasilnya. 

N26 Bangi: 
Mohd Shafie bin Ngah (PAS) dengan undi sebanyak 29,200

P102 Serdang:
Ong Kian Ming (DAP) dengan undi sebanyak 79,238

Nampaknya kawasan aku dimenangi oleh kawasan pembangkang. Bagi aku, tak kira siapa yang menang laksanakan tanggungjawab yang telah diamanahkan dengan sebaik-baiknya. 

Oh ya. Hari ini Selangor cuti dapatlah aku uruskan visa dan pasport ke China. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. InsyaAllah Sabtu ini aku akan ke Shenzhen pula. Yeaah!

p/s: macamana keputusan pilihanraya semalam kat tempat korang?

2 comments:

  1. Kol bp tu p undi? Ai pi kol 10.30am tepat sejam tamat segala urusan undi-undian...tak nampak pun sesapa kengkawan sekolah...

    ReplyDelete
  2. pergi pukul 11 lebih. rasa ada nampak rozanna masa beratur tapi tak sempat nak tegur.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails