Friday, June 18, 2010

Bandung-Jakarta Day 3

Selepas makan pagi di Rumah Ebo, terus ke Pasar Baru, syurga kepada kaki shopping. Sebut apa sahaja, semuanya ada. Aku memang berhajat nak beli kain untuk raya dan telekung. Dinasihatkan untuk datang awal sebab Pasar Baru tutup awal dalam pukul  5 petang. Kalau datang awal, boleh borong banyak-banyak! Hehehe...


Muka yang penuh semangat untuk memborong. 


Pemandangan bandar Bandung dari Pasar Baru. 

Tak banyak bangunan tinggi di Bandung.

Pasar Baru mempunyai 7 tingkat dan kalau nak cari sesuatu memang senang sebab setiap tingkat cuma ada 1 jenis sahaja. Contohnya tingkat 2 untuk kain ela dan tingkat 1 untuk telekung. Kalau rasa lapar, boleh sahaja singgah di tingkat 7 ada food court yang menghidangkan pelbagai jenis makanan. 

Mari pilih kain. 

Punyalah cepat masa berlalu sampai tak sedar dah 5 jam berada di Pasar Baru. Bayangkan sampai pukul 9.30 pagi, pukul 2 petang baru keluar. Itupun rasanya tak cukup lagi nak beli. Kalau ikutkan hati aku nak borong lagi. Di Pasar Baru sahaja, aku dah belanja dekat Rp2 juta. Bila dah belanja macam tu, baru teringat Jakarta tak sampai lagi tapi duit nak habis. Padan muka! 

Lepas memborong di Pasar Baru, ke Toko Tiga yang terkenal dengan barangan jeans. Kat sini aku tak beli apa-apa. Sekadar tengok kawan-kawan aku sibuk membeli belah. 
Posing je..tak beli apa-apa. 

Seluar jeans pun ada. 

Next location, ke Factory Outlets di Jalan Riau seperti Heritage, Summit, Stamp dan banyak lagi. Rasanya tak lama kat sini sebab masing-masing dah penat dan lapar. Aku cuma beli baju untuk anak saudara aku sahaja. 


Antara Factory Outlets yang ada di Jalan Riau. 

Mana Pak Taufiq ni? Rasa tak larat nak jalan ni. 

Bila sampai di Rumah Ebo, masing-masing tunjuk hasil tangkapan. Inilah hasilnya. Lumayan tak???

Hasil tangkapan yang sangat lumayan. Amik kau!

p/s: esok ke Jakarta pula. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails